PON-CZW 7:00-17:00
PT 7.00-15.00

Polityka prywatności

Właścicielem strony internetowej bz-consulting.pl jest:

BZ Consulting Sp. z o.o.

Poniżej przedstawiamy szereg informacji, związanych z przetwarzaniem danych. Prosimy o uważne zapoznanie się z nimi.

RODO - ważne informacje

Administratorem danych osobowych jest BZ Consulting Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku, ul. Załogowa 2 , 80-557 Gdańsk, dalej zwany  „BZ Consulting”.

Z administratorem można kontaktować się:

  • pocztą na adres: ul. Załogowa 2 , 80-557 Gdańsk
  • pocztą elektroniczną na adres e-mail: info@bz-consulting.pl
  • telefonicznie na numer: 668 847 327

Dane osobowe będą przetwarzane w niezbędnym zakresie w następujących celach:

Cel przetwarzania danych:

Marketing bezpośredni - newsletter

Podstawa prawna przetwarzania i okres przechowywania danych:

Artykuł 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia RODO (prawnie uzasadniony interes administratora) Dane są przechowywane przez okres istnienia prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez BZ Consulting/ Okres przedawnienia określają przepisy prawa, w szczególności kodeksu cywilnego (podstawowy termin przedawnienia dla roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej wynosi trzy lata, a dla umowy sprzedaży dwa lata). Administrator nie może przetwarzać danych w celu marketingu bezpośredniego w przypadku wyrażenia skutecznego sprzeciwu w tym zakresie przez osobę, której dane dotyczą.

Zakres przetwarzanych danych:

Imię i nazwisko, Nazwa firmy, Adres poczty elektronicznej.

Osoba, która udzieliła zgody na przetwarzanie danych osobowych ma zgodnie z przepisami RODO i na warunkach w nim określonych ma prawo do:

  • żądania od administratora dostępu do tych danych osobowych,
  • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania,
  • przenoszenia tych danych,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego, to jest do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (dane kontaktowe dostępne są na stronie urzędu: www.giodo.gov.pl),
  • tego, by nie podlegać decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, i wywołuje wobec tej osoby skutki prawne lub w
    podobny sposób istotnie na nią wpływa.

Strona internetowa bz-consulting.pl korzysta z plików „cookies” do monitorowania aktywności i tworzenia statystyk odwiedzin użytkowników.

Czym są pliki „cookies”?

Pliki cookies (potocznie zwane ciasteczkami) to niewielkie pliki generowane podczas przeglądania strony i umieszczane na komputerze Użytkownika lub innym urządzeniu służącym do przeglądania stron internetowych. Plik cookie zawiera nazwę strony z której pochodzi oraz oznaczony jest parametrem "długości życia" i unikatowym numerem - niezbędnym do identyfikacji przeglądarki podczas kolejnych odwiedzin.

Jakich plików „cookies” używamy?
Strona bz-consulting.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub zamknięcia przeglądarki internetowej. „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do czasu ich usunięcia.

Jak usunąć lub zablokować pliki „cookies”?

Użytkownik może zmienić domyślne ustawienia przeglądarki w celu uniknięcia zamieszczenia plików cookie na jego urządzeniu.

Usunięcie lub blokada plików „cookie” może wiązać się z nieprawidłowym funkcjonowaniem sklepu. W szczególności blokada plików cookies może uniemożliwić logowanie w  sklepie oraz korzystanie z „Koszyka”.

Domyślne ustawienia przeglądarki internetowej zazwyczaj pozwalają na umieszczanie plików „cookies” w urządzeniu końcowym użytkownika. Zgodnie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 21.12.2012 r., poz. 1445) pozostawienie takich ustawień przeglądarki po otrzymaniu informacji na temat plików „cookies” stosowanych w witrynie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na stosowanie plików „cookies” w witrynach internetowych.

Strona internetowa korzysta z plików cookies w celach zapewnienia prawidłowej realizacji udostępnionych usług. Więcej informacji znajduje się w dziale Polityka Prywatności. Kontynuując korzystanie ze strony internetowej zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies. Możesz samodzielnie zdefiniować swoją politykę kontrolowania plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close